1 Cień
Uczymy się całe życie, przecież nie siedzicie komuś w głowie. Dlatego proszę tylko o zwrócenie na to uwagi w przyszłości, nikt nie jest zły za to, co było te dwie strony temu kiedy jeszcze nie wiedziałyście. Dziękuję z góry (´꒳`)♡
@Faren, chodzi o innych, nie o Ciebie. W sensie kogoś może triggerować czytanie o wadze innych, a nie pisanie o swojej. I jak sami wiecie, jest to bezsensu - sama waga i wzrost nic nie mówią, każdy ma inną tkankę mięśniową, inną budowę ciała, więc po co sprawiać, że inni mieliby się z tym porównywać? Fajnie, że macie dobre relacje ze swoim ciałem, albo że zaburzenia macie już za sobą, ale zawsze może to czytać ktoś, kto jest w momencie krytycznym i Wasze dzielenie się wagą, która np. jest mniejsza od tej osoby może sprawić, że zwyczajnie zacznie się głodzić. Znam naprawdę wiele takich historii i sama od zbyt wielu lat zmagam się z ED.
@Sea, przykro mi, że uważasz, że Twoja wygoda jest ważniejsza niż zdrowie psychiczne potencjalnych czytelników takich postów. Mam nadzieję, że kiedyś dojrzejesz.
@Myst na 100% widziałam wzrost i wagę, możliwe, że ta osoba już się zreflektowała i edytowała posty (chociaż naprawdę nie musiała, więc dziękuję <3)
No, teraz to już raczej wyczerpałam temat. Jeśli jeszcze chcecie pogadać, to zapraszam na pw (w sensie jestem miła, serio mogę coś wytłumaczyć czy pomóc zrozumieć, nie bójcie się mnie teraz XD), albo polecam też grupę na fb ciałopozytywka, znajdziecie tam wiele informacji o tym, dlaczego TW jest ważne.
I z całego serduszka dziękuję tym z Was, które przynajmniej wezmą to pod uwagę w przyszłości (´꒳`)♡ Troszczmy się o siebie nawzajem, to nic nie kosztuje.
Ostatnio zmieniony przez Taara (17-05-2021 o 14h27)
| ʏᴏᴜ'ʀᴇ ᴀ ᴡᴀʟᴋɪɴɢ ᴛᴀʟᴋɪɴɢ ᴄᴀɴᴅʏ
ᴛʀᴀɢᴇᴅʏ |