1.Absydian
Hi sisters! Nie mówcie że Netflix wziąl się za adaptacje winx bo się chyba popłacze XDDD ZWLASZCZA BEDE SIE BALA TEGO CO ZROBIA Z FLORA I BLOOM/STELLA. O Muze też się kinda boje :"D
Ostatnio zmieniony przez Tryphena (24-05-2021 o 14h40)
Strony : 1 ... 796 797 798 799 800 ... 1327

Ostatnio zmieniony przez Tryphena (24-05-2021 o 14h40)
1. Obsydian
Tryph ty się z choinki urwałaś? XD drugi sezon już będzie

2. Cień
Ja nawet się nie zabieram za Netflixowe Winx, bo wiem że to spaprają. Poza tym to Winx, nie wygląda jak Winx. Bardziej chyba jak Sabrina. :')

1. Obsydian
Współczuję xD ja tego kijem nie tknę, omijam szerokim łukiem xd

2. Cień
Winx bajkę widziałam całą, fabuła taka o, ale zawsze się czekało aż dostaną wszystkie tą nową postać XD
Co do adaptacji Netflixa. Widziałam.
Flory nie usunięto, tylko zmieniono jej imię. Chodzi o to że aktorka która ją gra nie jest typową chudziną i ludzie się dosrali że jak to FLORA JEST GRUBA? No i ma tam jakieś inne imię, ale po za tym to ta sama postać. Nie mniej bardzo współczuję aktorce na którą przez to wylało się wiadro pomyj..
Co do samego serialu. Bajka przerobiona pod adaptacje serialową, i dobrze. Kino wybitne to nie jest, ale oglądało się całkiem przyjemnie, takie guilty pleasure niczym Riverdale (ツ)_/¯
Ostatnio zmieniony przez Kalipso (24-05-2021 o 14h44)

1. Obsydian
OOOOOOOO nie przypominaj mi o tym gniocie Riverdale XD to to dopiero poszalało z fabułą
1. Cień
Ja oglądanie Riverdale porzuciłam jakoś po czwartym/ piątym sezonie z tego co pamiętam. Takie flaki z olejem się z tego zrobiły, że masakra.
Ostatnio zmieniony przez Deergod (24-05-2021 o 14h48)

Ostatnio zmieniony przez Arai (24-05-2021 o 14h49)
1. Obsydian
Z serialu o wścibskich dzieciakach zrobiła się bajka o wścibskich, bogatych i wyzwolonych dzieciakach. Po 4 sezonie dałam sobie spokój

Ostatnio zmieniony przez Tryphena (24-05-2021 o 14h53)
Absynt 2
Obejrzałem Winx i już wam powiem wszystko co jest z tym nie tak.
[tutaj pojawi się recenzja]
Zacznę od tego, że nie oglądałem tego kreskówkowego Winx, ale serial Winx jest o wiele lepszy niż większość z was mogłaby przypuszczać. Jeśli puścicie go na rozluźnienie na binge watching - to będzie dobry wybór, powinno nawet wciągnąć.
Postacie są dość przewidywalne i proste, ale nie jednowymiarowe. Często denerwowało mnie to, że miały jedną cechę, zwłaszcza w przypadku Terry, bo u niej było to bycie grubą. Dopiero w późniejszych odcinkach staje się to bardziej wyważone i stają się bardziej relatable.
Owszem, casting nie taki jak z kreskówki, ale mnie to mało interesuje, bo nie oglądałem. Trochę denerwuje whitewashing w przypadku azjatyckiej postaci, ale z drugiej strony - wiecie czemu Tecna była Azjatką - BO AZJA, TECHNOLOGIA, wiecie o co biega. XDD To ja jestem zadowolony, że nie ma kolejnego, głupiego stereotypu, sowwy not sowwy. NO I CASTINGI SĄ CUDOWNE, STELLA CZY CHCESZ COŚ Z AVONU?
Sam plotline jest dość prosty i przewidywalny, ale jednocześnie ma w sobie nutkę mroku. Ma w sobie nieścisłości, jest dziecinny, ale wiecie co?
Przy Scooby Doo nikt się jakoś nie czepia, że pies mówi, bo taka jest konwencja, a i w przypadku teen dram, można nazwać tę płytkość konwencją. To nie jest serial zmieniający życie, ale na pewno dobry na kilka miłych wieczorków uwu.
Ostatnio zmieniony przez falafel (24-05-2021 o 15h03)

Ostatnio zmieniony przez Arai (24-05-2021 o 14h53)
1. Obsydian
Tryph mam to samo, wole jak postać jest odzwierciedlona najlepiej jak się da.
1. Obsydian
Ja widziałam tylko fragment serialu/składankę na YouTube. Oglądnełam chyba tylko dlatego, że byłam w za dużym szoku, żeby wyłączyć XD
@Arai sabriny nie tknelam po zabaczeniu zapowiedzi XD
Ostatnio zmieniony przez Myrida (24-05-2021 o 14h54)

1 Cień
O, rozmawiacie o Winx? Obejrzałem niestety bodajże dwa odcinki i więcej nie dałem rady x"D
Myrida, widzę że nadal dumnie nosisz napis od modek? xD
Ostatnio zmieniony przez Taara (24-05-2021 o 14h54)

Ostatnio zmieniony przez Arai (24-05-2021 o 14h55)
3. Cień
Idę jutro na rozmowę o pracę na kontrolę jakości. Trzymajcie kciuki. xD

Ostatnio zmieniony przez Seitylli (24-05-2021 o 15h29)
1. Obsydian
Nie obejrzę Sabriny bo nie chcę sobie psuć dzieciństwa XD
trzymam
Ostatnio zmieniony przez Mystification (24-05-2021 o 14h55)

Ostatnio zmieniony przez Tryphena (24-05-2021 o 14h57)
1. Obsydian
Ja nienawidzę jak robią coś, dają tytuł wskazujący na konkretną produkcję, a potem wypluwają coś co ma z oryginałem wspólny tylko tytuł i nazwy postaci.
Bo sami bohaterowie to są zupełnie inne osobowości niż oryginały.
To tak jakby próbowali wcisnąć zebry przebrane za konie.
Albo koniku morskie jako środek transportu, bo w końcu to konie, nie?
@Taara a co będę zmieniać 
@Seityllubędę trzymać!
Edit: @Tryph wybacz, to było już dawno i zaginęło. Chciałam o tym zapomnieć
Ostatnio zmieniony przez Myrida (24-05-2021 o 15h00)